Društvo

Cigarete švercovane u rezervoaru kamiona

Daljim pregledom utvrđeno je da je rezervoar pregrađen limom, a zatim su u zadnjem delu otkrivene su krijumčarene cigarete.

VATIN – Na graničnom prelazu Vatin, izlazu ka Rumuniji, carinici su oko ponoći sprečili krijumčarenje gotovo 5.500 paklica cigareta skrivenih u rezervoaru jednog kamiona, saopštila je danas Uprava carine.

“Krijumčarenje cigareta je otkriveno na prelazu Vatin, kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao kamion novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 52-godišnji vozač iz Novog Pazara”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vozač tvrdio da osim građevinskih blokova koje je prevozio ka Rumuniji u kamionu nema ničeg što bi trebalo da se prijavi.

“Carinici su tokom inicijalnog pregleda vozila uočili nepravilnosti u zvuku u predelu rezervoara pa je zbog toga kamion podvrgnut detaljnoj kontroli na licu mesta a busterom, uređajem za merenje gustine materije, potvrđene su sumnje carinskih službenika, jer je prisustvo tečnosti detektovano samo na početku rezervoara, a kako se odmicalo ka sredini, vrednosti su ukazivale na prisustvo čvrste materije”, saopštila je Uprava carine.

Daljim pregledom utvrđeno je da je rezervoar pregrađen limom, a zatim su u zadnjem delu otkrivene su krijumčarene cigarete.

Iz rezevoara je izvađeno 5430 paklica cigareta ”Golden Bird” bez akciznih markica.

“Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a kamion i krijumčarene cigarete će biti pod carinskim nadzorom do njegovog okončanja”, navodi se u saopštenju.

Slični članci

Back to top button