Društvo

Srbija: Testovi za malu maturu “provaljeni”, ministar najavljuje smene

Prema nezvaničnim saznanjima Prve televizije osim testa iz matematike za upis u srednju školu, "provaljen" je i kombinovani test

Prva televizija je javila da su od gledalaca dobili navodno kombinovani test koji svršeni osmaci treba da polažu sredu, a koji su dobila njihova deca. Izvori ove informacije su naglasili da je vest nezvanična i da od jutros vlada potpuna histerija u vezi testova sa male mature.

Kako su naglasili, nekoliko gledalaca TV Prve poslalo im je prekucan kombinovani test, koji bi svršeni osmaci trebalo da polažu sutra. Ti gledaoci tvrde da je i taj test “provaljen”.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je potvrdio da test iz matematike jeste “provaljen” i da se to dogodilo u “nekoj školi”.

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike, u okviru završnog ispita za učenke osmih razreda, odloženo. Nezvanična saznanja da su testovi procurili u javnost i da su se tokom noći delili na društvenim mrežama, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Slični članci

Back to top button