Društvo

Turska zvanično reagovala: Izražavamo zabrinutost i žaljenje zbog rasističkih slogana upućenih našoj braći Bošnjacima

U zvaničnom saopštenju Ministrarstva inostranih poslova Republike Turske izražava se zabrinutost i žaljenje zbog vrijeđanja Bošnjaka.

Portparol turskog Ministarstva inostranih poslova Tancu Biglic je juče, zvanično na internet stranici Ministarstva, reagovao na događaje koji su se desili na utakmici rukometnih klubova Novi Pazar i Crvena Zvezda u Beogradu, a na kojoj su navijači iz Beograda svo vrijeme skandirali ratnim zločincima i razvili uvredljiv transparent kojim su vrijeđali gostujuću ekipu iz Novog Pazara.

U zvaničnom saopštenju portparola Ministarstva inostranih poslova se izražava zabrinutost i žaljenje zbog, kako je u saopštenju navedeno, rasističkih slogana upućenih na račun Bošnajka.

“Sa žaljenjem konstatujemo da ti slogani, ne samo da vrijeđaju našu bošnjački braću i sestre, već i sjećanje na događaje iz naše zajedničke historije” kaže se između ostalog u saopštenju.

Rukometni klub Novi Pazar je, prije nekoliko dana, zbog istih događaja, odlučio da istupi iz Arkus lige. „Povici ‘Ratko Mladić’, poturice, uvredljiv transparent koji nije sklonjen, šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi su skandalozne i neprihvatljive“ navedeno je u saopštenju RK Novi Pazar povodom istupanja iz lige.

Slični članci

Back to top button