Društvo

Tužba protiv pokojnog urednika

Portal InfoVranjske saopštio je danas da je pozorište “Bora Stanković” Vranje tužilo preminulog urednika portala InfoVranjske i glumca tog teatra Sašu Stojkovića dva meseca nakon njegove smrti.

Kako se navodi u saopštenju, pozorište traži da Stojković vrati novac koji mu je isplaćen na ime otpremnine. Portal InfoVranjske ocenio je taj akt kao još jedan pokušaj vlasti da zastraši medije.

“Činjenica da tužba dolazi dva meseca nakon smrti urednika jedinog nezavisnog portala u ovom kraju, InfoVranjske.rs, iako je više od godinu dana postojala mogućnost da Pravobranilaštvo tu tužbu pošalje, jer je Stojković pre smrti radio u Pozorištu, govori u prilog našoj tvrdnji da je reč o pokušaju pritiska na jedan mediji koji je nažalost mnogih i nakon smrti njegovog urednika nastavio da živi”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tužba naslovljena na Sašu Stojkovića, ali da se kao naslednik njegove imovine na ročište poziva njegova supruga Suzana Stojković, iako nikakva potraživanja Pozorišta nisu postojala, jer je na sudu rečeno da ne postoje dugovanja ni sa jedne strane kada je Saša Stojković vraćen na posao.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button