Društvo

Prijepolje: Ugašen požar na deponiji

Posle sedam dana borbe s požarom na deponiji Stanjevine u Prijepolju, vatrogasci su uspeli da ugase požar, javlja PP Media.

PRIJEPOLJE–Kako se navodi, deponija je presuta debelim slojem zemlje i tvrdog materijala, pa uprkos visokoj spoljnoj temperaturi nema opasnosti od izbijanja novog požara.

Punih sedam dana trajala je borba vatrogasaca i radnika Komunalnog preduzeća s vatrenom stihijom,a nakon proglašenja vanredne situacije, u pomoć su pritekle mašine i mehanizacija užičkih “Puteva”, koji su deponiju prekrili zemljom i debelim slojem tampona.

Direktor JKP “Lim” iz Prijepolja Enis Memišahović kaže da plamena, na deponiji, nema još od petka, te da se samo sporadično pojavljivao dim.

Inače, teške mašine “Puteva” nasule su više od 5.000 kubika zemlje i drugog materijala po deponiji. Ekipa Javnog komunalnog preduzeća “Lim” s raspoloživom mehanizacijom i dalje dežura na deponiji.

Požar je bio povod da nezadovoljni meštani zatraže od nadležnih da hitno reaguju i zatvore deponiju, a na inicijativu gotovo 500 žitelja Dušmanića, Hašimbegovića polja i Zaluga, naselja oko nesanitarne deponije Stanjevine, predsednik mesne zajednice Prijepolje Edin Bećirović zakazao je za danas zbor građana.

Meštani tri naselja koja su najugroženija požarom sa Stanjevina, ovim skupom žele da ukažu još jednom nadležnim organima na problem koji imaju.

Izvor: Tanjug

Slični članci

Back to top button