Društvo

Osmeh i humanost Ljube Marinkovića, vozača autobusa u Beogradu

Njemu prirodno dolazi da se tako ponaša jer tako gleda na stvari i u životu, pa mu ni ne smeta kada se u saobraćaju stvara gužva, a upravo takav stav pokušava da prenese i svojim putnicima

BEOGRAD (AA) – Od trenutka kada uđe, pa sve do izlaska iz autobusa na njegovom licu je osmeh i upravo su taj osmeh, pozitivan stav i pre svega ljudskost ono što Ljubu Marinkovića izdvaja od ostalih vozača autobusa u Beogradu.

Od Bloka 20 na Novom Beogradu do groblja Lešće i obrnuto, Ljuba Marinković vozi autobus broj 35 i na toj relaciji ulepšava dane svim putnicima koji se voze tom linijom.

Mnogobrojne su situacije koje njega izdvajaju od drugih vozača, a ukoliko ste u autobusu koji Marinković vozi, on će vas putem razglasa obavestiti i koji autobus je ispred vašeg ukoliko treba da promenite prevoz, ali se i pobrinuti da trudnice, deca i starije osobe dobiju mesto u autobusu.

“Razlika je možda u tome što komuniciram s putnicima. Ukoliko se stoji na vratima, a u autobusu ima mesta, ja rasporedim ljude da mogu svi da uđu. Obezbedim mesto za trudnice, za starije osobe, za sve osobe kojima je mesto potrebnije”, objasnio je on za AA.

On je ispričao kako je pre nekoliko dana većina ljudi stajala na drugim vratima, dok je u ostatku autobusa bilo mesta, pa je kroz šalu rekao “Molim vas, rasporedite se po autobusu, Dan zaljubljenih je tek za nekoliko dana, ne morate sada da se zagrlite”.

“Nemam šablon, sve ide spontano i zavisi od trenutka”, dodao je.

Njemu prirodno dolazi da se tako ponaša jer tako gleda na stvari i u životu, pa mu ni ne smeta kada se u saobraćaju stvara gužva, a upravo takav stav pokušava da prenese i svojim putnicima.

Da mu to uspeva, svedoči i situacija kada je otvorio vrata ženi s teškim kesama koja je bila između dve stanice, a ona mu je zahvalila tako što mu je dala krofnu ili kada je pred novogodišnje praznike obukao kostim Deda Mraza i delio slatkiše putnicima.

Humanost pre svega je njegov moto, a s tom idejom osnovao je i grupu građana koja za cilj ima da tu vrednost i promoviše.

Slični članci

Back to top button