Društvo

Srbija: Počeli radovi na Moravskom koridoru

Izgradnja autoputa između Koridora 10 i 11 u Srbiji biće završena za četiri godine, najavljeno je na otvaranju

BEOGRAD (AA) – Radovi na Moravskom koridoru, koji će spajati Koridor 10 sa Koridorom 11, otvoreni su danas u mestu Jasika.

Moravski koridor biće dugačak 112 kilometara, a povezivaće veće gradove između Pojata i Čačka, a činiće ga tri deonice Pojate – Kruševac, Kruševac – Adrani i Adrani- Mrčajevci – Preljina.

Komercijalni ugovor za izgradnju auto-puta od Pojata do Preljine potpisan je 5. decembra s američko-turskom kompanijom Behtel Enka UK Limited u vrednosti od 745 miliona evra.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič i ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud.

Vučić je rekao da je ugovor vredan 745 miliona evra i da je ta cena postignuta posle teških pregovora i da su postignuti odlični uslovi, a da Srbija 150 miliona evra plaća iz budžeta da bi se odmah krenulo u radove.

On je rekao da će za dve godine biti završena deonica od Pojata do Kruševca, za tri godine Čačak – Kraljevo, a za četiri godine kompletan autoput.

Direktor projekta Moravskog koridora Endi Milunzi rekao je da je Moravski koridor više nego put, jer je prvi 5G auto-put i da će imati “masivan sistem za odbranu od poplava”.

Slični članci

Back to top button