Društvo

Ruski trgovinski lanac najavio dolazak u Srbiju

U Trgovinskom predstavništvu Ruske Federacije u Srbiji nam je potvrđeno da je tačna informacija o skorom dolasku ruskog diskontnog trgovinskog lanca „Mere” na srpsko tržište, izjavila je za „Politiku” Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema njenim rečima, objekti su već u pripremi i do sredine januara bi trebalo da budu otvorene radnje u Batajnici, Kruševcu i Subotici, tokom februara u Kraljevu i Vršcu, a do kraja aprila i početka maja planirano je otvaranje ukupno 15 prodavnica u Srbiji.

– Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je tržište maloprodaje u Srbiji jedno od perspektivnijih u regionu, a dolazak još jednog velikog trgovca će povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže – izjavila je Matićeva.

„Mere” je ruski trgovinski lanac koji na tamošnjem tržištu posluje pod brendom „Svetofor” i jedan je od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji. Kako je nedavno preneo portal „Ritejl Srbija”, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom Srbije na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Slični članci

Back to top button