Društvo

Brnabić o donacijama za Srebrenicu: Nemam informacije o zloupotrebama

Sve što sam do sada videla, a bila sam na raznim otvaranjima, sredstva su upotrebljena na najbolji način, rekla je Brnabić

BANJALUKA (AA) – Nemam informacije o zloupotrebama novca doniranog za Srebrenicu, izjavila je danas u Banjaluci Ana Brnabić, predsjednik Vlade Srbije.

Odgovarajući na pitanja novina o kontroli novca kojeg je Vlada Srbije donirala Srebrenici Brnabić je pojasnila da se radi u saradnji s partnerima iz Vlade RS i lokanim smoupravama.

“Mi nismo tu da kontrolišemo ta sredstva. Sve što sam do sada videla, a bila sam na raznim otvaranjima, kao i moje kolege ministri u Vladi Srbije, stvarno sredstva su upotrebljena na najbolji način”, rekla je ona.

Na pitanje o izgradnji autoputa Beograd -Sarajevo rekla je da će početkom jula krenuti da grade Kuzmin-Sremska Rača, a kod Kuzmina su u toku pripremni radovi.

Radovan Višković, premijer Republike Srpske rekao je da će Vlada RS krajem mjeseca podnijeti novu tužbu protiv Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave za indirektno oporezivanje BiH zbog neravnomjerne podjele novca od indirektnih poreza, ako ne bude formirana nova Vlada FBiH. Obzirom da je nova tužba najavljivana i u maju Višković je rekao da je u pitanju “džentlmenski dogovor” s Fadilom Novalićem, premijerom FBiH da razgovaraju o tom pitanju ako Novalić bude reizabran.

Slični članci

Back to top button