Društvo

Foto vijest:Renovirane predškolska ustanova i osnovna škola uz pomoć donacije TIKA

Na otvaranju renovirane predškolske ustanove "Miša Cvijović - Naša radost" priređen je kulturno-umetnički program, u kome su učestvovala deca koja pohađaju tu ustanovu, čime su pokazali svoju zahvalnost Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA) što je omogućila upis 60 nove dece, dok će đaci Osnovne škole "Dušan Tomašević Ćirko" sada moći da uče uz pomoć savremene tehnogije, jer je škola opremljena računarima, sala za fizičko će omogućiti još bolje rezultate na sportskim takmičenjima, a učenici će moći da se razonode igrajući stoni-tenis koji se nalazi u dv

PRIJEPOLJE (AA) – Renovirana predškolska ustanova “Miša Cvijović – Naša radost” i obnovljena osnovna škola “Dušan Tomašević Ćirko” otvorene su danas u Prijepolju, u prisustvu ambasadora Turske u Srbiji Tanju Bilgica i predstavnika Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), uz pomoć kojih su ove institucije renovirane i opremljene savremenom opremom, javlja Anadolija (AA).

Na otvaranju renovirane predškolske ustanove “Miša Cvijović – Naša radost” priređen je kulturno-umetnički program, u kome su učestvovala deca koja pohađaju tu ustanovu, čime su pokazali svoju zahvalnost Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (TIKA) što je omogućila upis 60 nove dece, kao i što je u potpunosti opremila unutrašnjost, ali i dvorište za predškolce.

“Deca su naša budućnost i zato uvek treba ulagati u njih. Mi smo ovde uz pomoć TIKA pokušali da omogućimo to”, poručio je u vrtiću ambasador Turske u Srbiji Tanju Bilgic.

U Velikoj Župi gde je u tri objekta smeštena osnovna škola “Dušan Tomašević Ćirko”, takođe je priređen kulturno-umetnički program, a intonirane su i himne Turske i Srbije.

Koordinatorka Turske razvojne agencije (TIKA) u Srbiji Cagla Gultekin Tosbat navela je da su danas otvorene dve ustanove, koje će pomoći budućim generacijama da imaju bolje uslove školovanja.

“Kada mi radimo zajedno, sve je moguće”, rekao je ambasador Turske u Srbiji na srpskom jeziku, dodavši da će ovakav rad biti nastavljen.

Direktorka škole Belkisa Beganović zahvalila je svima na uloženom trudu i radu, uz poruku da je dosadašnja misija završena, ali da je vizija pred njima i da nastavljaju dalje.

Sanaciju jednog od objekata u okviru škole “Dušan Tomašević Ćirko” pomogla je i donacija Udruženja “Rumelisiad” iz Burse, a jedan od privrednika koji su u tom udruženju je i Zarif Alp, odnosno Zifo Kajević poreklom iz Prijepolja, koji je kazao da će iz ove “sada bolje škole izaći još bolji ljudi koji će biti uspešni”.

Svima koji su pomogli obnavljanje ove osnovne škole uručene su plakete, a đaci će sada moći da uče uz pomoć savremene tehnogije, jer je škola opremljena računarima, sala za fizičko će omogućiti još bolje rezultate na sportskim takmičenjima, a učenici će moći da se razonode igrajući stoni-tenis koji se nalazi u dvorištu škole.

Slični članci

Back to top button