Društvo

Tužilaštvo naložilo policiji da otkrije ko je fotografisao rešen test

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je policiji da identifikuje osobu koja je fotografisala rešen kombinovani test male mature i podelila ga jutros na društvenim mrežama, saznaje radio Sto plus.

Radiju Sto Plus je u Tužilaštvu rečeno da ih je Policijska uprava u Novom Pazaru obavestila da je “neidentifikovano lice, u vreme dok se radio kombinovani test u osnovnim školama, slikalo rešen test i podelilo drugim licima”

“Postupajući po tom obaveštenju, tužilaštvo je odmah naložilo policiji preduzimanje određenih radnji u cilju identifikovanja počinioca i daljeg procesuiranja. O svim preduzetim radnjama i rezultatima istražnih radnji javnost će biti blagovremeno obaveštena”, naveli su iz Osnovnog tužilaštva.

Rešenja kombinovanog testa sa male mature pojavila su se jutros na društvenim mrežama, a sumnja se da je rešenja uslikao učenik u Osnovnoj školi “Bratstvo” iz Novog Pazara.

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da sumnja da su u sve bili umešani i pojedini nastavnici.

“Uslikana rešenja testa nisam video na društvenim mrežama, već me je o svemu obavestio roditelj djaka iz grupe u kojoj su ona uslikana i poslao mi fotografiju, prvu u 9.10, a drugu u 9.20”, kazao je Šarčević.

On je dodao da kombinovani test neće biti poništen, a da će počinioci sve morati da objasne policiji.

U OŠ “Bratstvo” i Školskoj upravi Novog Pazara nisu želeli da daju izjave, objašnjavajući da nemaju ovlašćenje Ministarstva prosvete.

Slični članci

Back to top button