Društvo

Potraga za nestalim planinarkama

PLAV – Zaposleni u Nacionalnom parku Prokletije, planinari iz Plava, tamošnji policajci, službenici Granične policije, ali i pripadnici Gorske službe spasavanja Kosova danima tragaju za Njemicom Veronikom Majer i Poljakinjom Agatom Patiček koje su 13. avgusta na graničnom prelazu Grnčar ušle u Crnu Goru.

“Automobil su ostavile 13. avgsuta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP Prokletije, ni policiji…Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kad nas je policija kontaktirala tragamo za njima”, kazao je Admir Lalić, direktor Nacionalnog parka.

“Ovdašnji Interpol je obavijesti OB Plav i Graničnu policiju, oni nas i od tada ih tražimo. Ne znamo u kom pravcu su planinarke otišle, što otežava potragu. Kada planinarima pokažemo njihove slike neko kaže vidio sam ih ka Hajli, neko ih je sreo na Đeravici, neko na Kosovu, ali se kasnije ispostavi da je to neko sasvim drugi. Ipak, gdje god jave da su primjećene idemo i tražimo”, rekao je Lalić.

Slični članci

Back to top button