Društvo

Objavljena Prindeks lista

BEOGRAD – Srbija je zauzela 10. mesto u Evropi, a 14. u svetu u pogledu sigurnosti vlasništva, saopštava Republički geodetski zavod, pozivajući se na „Globalni indeks sigurnosti vlasništva nad nepokretnostima“ prema novoj Prindeks listi za 2020!

Istraživanje je rezultat rada organizacija “Global lend alajans” i Instituta “Oversiz divelopment”, uz podršku Odeljenja za međunarodni razvoj Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i mreže eksperata Omider.

Kako se navodi, rezultati istraživanja pokazuju da 97 odsto vlasnika nekretnina u Srbiji oseća sigurnost da neće mimo svoje volje izgubiti nepokretnost.

“Posle reformi i digitalizacije katastra podignut je nivo transparentnosti i pouzdanosti informacija o vlasništvu nad nekretninama, i to je najvažniji razlog zbog kojeg se vlasnici nekretnina u Srbiji osećaju sigurnim, ističe RGZ, naglašavajući da je tako visoko poverenje u sigurnost vlasništva rezultat reformi koje sprovode, uz podršku Svetske banke, a kroz projekat Unapređenje zemljišne administracije.

RGZ naglašava da visoko pozicioniranje Srbije na listi Prindeks široko otvora vrata za bezbedno investiranje u nepokretnosti u Srbiji, javlja sajt FoNet.rs .

Slični članci

Back to top button