Društvo

Vučić: U Srbiji ostaje na snazi zabrana kretanja vikendom

On je rekao da se može očekivati da od 4. maja sve počne da radi i da se, ako sve bude u redu, oko 1. maja može očekivati obnova avio saobraćaja, delimično otvaranje međugradskog saobraćaja i delimično otvaranje gradskog saobraćaja

BEOGRAD (AA) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da prema mišljenju struke nema razloga da se ukida zabrana kretanja vikendom i da će najverovatnije ostati na snazi celodnevni policijski čas vikendom.

“Verujem da Vlada neće menjati odluku i da će zabrana kretanja biti od petka do ponedeljaka u 5 ujutru”, rekao je Vučić posle otvaranja nove bolnice u Vojno-medicinskom centru na Karaburmi u Beogradu.

On je rekao da se može očekivati da od 4. maja sve počne da radi i da se, ako sve bude u redu, oko 1. maja može očekivati obnova avio saobraćaja, delimično otvaranje međugradskog saobraćaja i delimično otvaranje gradskog saobraćaja.

Vučić je rekao da se pokazalo da je Srbija u stanju da izgradi i privremene i stalne bolnice, kao i da se mora požuriti sa radovima na novoj zgradi Kliničkog centra Srbije.

On je rekao da nova bolnica u VMC Karaburma može da primi 60 pacijenata i da svako od njih može da bude priključen na respirator.

Vučić je dodao da veruje da će Srbija od ponedeljka imati kapacitet za proizvodnju 200.000 maski, od kojih će se deo stavljati u rezervu, kako bi Srbija spremno dočekala novi talas koronavirusa.

On je istakao da Srbija ima i respiratore u rezervi i da ih je rasporedila po celoj zemlji, te da će posle prvog talasa virusa napraviti pregled, kako bi se pripremila za drugi talas.

“Čini mi se da ćemo tačkasto poput leopardove kože da osnažimo sve centre u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija poslala 20 respiratora u Republiku Srpsku, entitet u BiH, i dva u Goražde.

Vučić je rekao da će on u Sremskoj Mitrovici, a član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u Staroj Gradiški odati poštu stradalima u logorima Drugom svetskom ratu i da žele da pošalju zajedničke poruke.

Upitan o pitanju Kosova, Vučić je rekao da će o tome predstavnici Srbije sutra razgovarati sa evropskim predstavnicima.

Slični članci

Back to top button