Društvo

Novi Pazar dobrim gestom uzvratio Kragujevcu

Dobro se dobrim vraća... Ovo je priča o Novom Pazaru i Kragujevcu

KRAGUJEVAC – Udruženje građana “Volonteri NP” uručilo je danas humanitarnu pomoć Kliničkom centru Kragujevac kako bi pokazali da Novi Pazar nije zaboravio na ono što su građani i lekari centralne Šumadije tokom epidemije koronavirusa uradili za taj grad.

Više vozila punih voća, vode, limunada, zaštitnih skafandera, vizira, pršute, i drugih namirnica uputila su se ka Kliničkom centru u Kragujevac.

“Otišli smo tamo da odnesemo pomoć svih građana Novog Pazara ljudima u Kragujevcu, a posebno lekarima i pacijentima. Mi smo ovim gestom želeli da pokažemo da nismo zaboravili leto ove godine u kojem je naš grad stradao od posledica koronavirusa, a prvi koji su nam pomogli bili su građani i lekari iz Kragujevca”, rekao je za Nova.rs fotoreporter Sportskog žuranala i predsednik Udruženja “Volonteri NP” Senad Župljanin.

Senad kaže da su građani Novog Pazara sa oduševljem prihvatili zahtev za pomoć Kragujevčanima i svi se utrkivali ko će pre da se uključi u akciju.

“Mi ne zaboravljamo lekare iz Kragujevca koji su nam pomagali kada je virus vladao našim gradom, sada je ova zla bolest došla u Kragujevac i mi smo osećali potrebu da, kao volonteri, organizujemo akciju i pokažemo koliko je Novi Pazar grad velikog srca”, zaključio je Senad Župljanin.

izvor: Nova.rs

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button