Društvo

Saradnja Srbije i NATO

NOVI PAZAR – Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru i Institut za evropske poslove organizovali su debatu „Saradnja Srbije i NATO.“

“Imamo jednu posebnu temnu i tematiku u kojoj se mnogo govori u Republici Srbiji međutim, često sa nekog laičkog, nestručnog aspekta. Treba analizirati prilike i prijetnje s kojim se suočavamo kad je određeni fenomen u pitanju”, rekao je prof.dr. Suad Bećirović, rektor IUNP.

Branimira Filipovića pomoćnika ministra spoljnih poslova i načelnika sektora za bezbijednosnu politiku posebno raduje što je Okrugla sala Internacionalnog univerziteta bila puna.

On ističe da odnosi Srbije s NATO paktom nisu na štetu odnosa s drugim državama i obrnuto.

“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sjedim u zgradi Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Često sam gost po raznim fakultetima širom Srbije. Prvi put sam kod vas, nadam se ne i posljednji i nadam se da ću ispuniti očekivano pa da ćete me opet nekom drugom prilikom pozvati. Vi ste budućnost Srbije i ako se s vama o ovakvim temama ne razgovara ne znam s kim je bitno da se razgovara”, rekao je Dragan Šormaz, narodni poslanik i šef delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj Skupštini NATO-a.

Slični članci

Back to top button