Društvo

Preventivne mere spasavaju od koronavirusa

Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 31.099 osoba, a zabeleženo je 707 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Prema jučerašnjem preseku, za 24 sata nije bilo preminulih od posledica zaraze.

Nadležni navode da je poslednjih nedelja veći broj otpuštenih iz bolnica nego primljenih i da je sve manji broj onih sa težom formom bolesti.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji posle dužeg vremena nije bilo preminulih od kovida 19, a koronavirus je registrovan kod još 125 osoba.
Zamenica direktora “Batuta”, Darija Kisić Tepavčević je istakla da su preventivne mere ono što ljude spasava od infekcije.

“Manje je opterećenje sistema. U kovid-ambulantama i dalje ima pacijenata i to rezultira otkrivanjem novih slučajeva. Bitno je naglasiti da se poslednjih nedelja beleži veći broj otpuštenih iz bolnica nego primljenih. Sve je manji broj onih sa težom formom bolesti”, naglasila je Kisić Tepavčevićeva.

Predstavnici Ministarstva prosvete sastali su se sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, kojima su predočili da su se stekli svi potrebni uslovi za početak školske godine.

Slični članci

Back to top button