Sport

Liverpool i Norwich otvaraju novu sezonu u Premier ligi

Prvo kolo će donijeti još zanimljivih duela, ali i veliki derbi između Manchester Uniteda i Chelseaja, koji će se igrati 11. augusta

LONDON (AA) – Fudbaleri Liverpoola i novajlije Norwicha utakmicom 9. augusta na Anfield Roadu otvoriće sezonu 2019/20 u Premier ligi Engleske.

Kao uvodu u premierligaškog takmičenje u Community Shieldu (Superkup Engleske) 4. augusta sastaće se osvajač trostruke krune Manchester City i Liverpool, drugoplasirane ekipe u prvenstvu.

Prvo kolo će donijeti još zanimljivih duela, ali i veliki derbi između Manchester Uniteda i Chelseaja, koji će se igrati u nedjelju, 11. augusta. Iako je rano govoriti o sastavima s kojima će klubovi ući u novu sezonu, jasno je da i “crveni đavoli“ i “plavci“ uvijek imaju visoke ambicije.

Manchester City će u odbranu naslova šampiona Engleske krenuti 10. augusta gostujućim duelom sa West Hamom.

Po prvi put u istoriji Premier lige planirana je pauza između dva dijela sezone, i to u trajanju od sedam dana. Kada se u potpunosti u dogovoru sa TV kućama utvrdi raspored takmičenja biće poznato kojih će se pet utakmica igrati osmog, a kojih pet 15. februara. Na taj način svaki od 20 klubova imaće po sedam slobodnih dana.

Slični članci

Back to top button