Društvo

Tender za rekonstrukciju i dogradnju “Bratstva”, škola dobija i bazen

Gradska uprava Novog Pazara raspisala je tender za izbor kompanije koja će raditi na rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole “Bratstvo”, kao i izgradnji zatvorenog bazena, saznaje radio Sto plus.

Novi Pazar (RadioStoPlus)–Direktor ove škole, koju pohađa oko 1.700 učenika, Dejan Kulundžić izjavio je da kompletna rekonstrukcija obuhvata promenu fasade, elekstroinstalacija, grejanja, stolarije, mokrih čvorova, stepeništa, krova, ali izgradnju šest novih učionica, četiri kancelarije i lifta za učenike sa posebnim potrebama.

“Bazen će biti dimenzija 25 sa 12 metara, a osim učenika, moći će da se koristi i za pojedina takmičenja”, kazao je Kulundžić.

Predviđeno je da radovi koštaju oko 528,5 miliona dinara, skoro 4,5 miliona evra, a sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Tender je otvoren do 3. januara 2020. godine, kada će se održati i javno otvaranje pristiglih ponuda. Radovi bi trebalo da traju maksimalno 450 dana.

“Nakon sprovedenog tendera, izbora izvođača i konsultacija sa njim, uputićemo dopis Ministarstvu prosvete i tražiti mišljenje o tome kako da organizujemo nastavu dok budu trajali radovi. Najverovatnije će to biti u vidu skraćenja časova i rada u četiri smene”, dodao je Kulundžić.

Slični članci

Back to top button