Hronika

Dve godine zatvora za saobraćajku u kojoj je poginuo Šemsudin Kučević

Šemsudin Kučević je rođen 03.11.1959. godine u Tutinu, po profesiji bio je politikolog, jedan je od osnivača Stranke demokrtaske akcije (SDA) Sandžaka 1990. godine i prvi saradnik Sulejmana Ugljanina. Na poziciji predsednika Opštine Tutin bio je u šest mandata. Iza njega je ostala supruga, tri kćerke i sin. Zbog političkog delovanja bio je u grupi od 24 optužena u političkom procesu za vreme Miloševićevog režima.

Viši sud u Novom Pazaru je, prvostepeno, osudio Fadila Prelića iz Tutina na kaznu zatvora od dve godine, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo visoki funkcioner SDA Sandžaka i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević.

Obrazlažuči presudu, predsednik sudskog veća Spasoje Čorbić rekao je da je prilikom udesa u mjestu Mađare, na putu Tutin-Novi Paza,,optuženi Prelić, upravljajući vozilom marke “Škoda” u kojem se na zadnjem sjedištu nalazio stradali Kučević, bio u alkoholisanom stanju sa 0,71 promila alkohola u krvi, kretao se brzinom 67,8 kilometara na sat, nije bio sposoban za bezbjednu vožnju i nije se pridržavao saobraćajnih propisa, piše lokalni portal SNews.

Presudom je konstatovano da je Prelić s vozilom naglo skrenuo u desnu stranu kolovoza, zatim u lijevu i udario u stablo pored puta, usljed čega je od tog udarca Kučević zadobio fatalne povrede grudnog koša.

Za ovo krivično djelo je zaprijećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Odbrana okrivljenog je tokom glavnog pretresa pokušavala da dokaže da Fadil Prelić nije bio u alkoholisanom stanju.

Fadilj Prelić je radnik jedne srednje škole iz Tutina, On, kao i njegov branilac nisu prisustvovali današnjem izricanju presude.

Prva presuda u ovom postupku,je donešena skoro nakon četiri godine od pogibije Kučevića.

Izvor: SNews

Slični članci

Back to top button