Hronika

Ukrali golf “dvojku” pa tukli starca od 73 godine. Provalili u Petrovu crkvu

Sopštenje PU Novi Pazar o izvršenom razbojništvu i nasilničkom ponašanju i obijanju Petrove crkve

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su D. R. (1976) državljanina Bosne i Hercegovine i D. K. (1989) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i razbojništvo.


Oni se sumnjiče da su sinoć na teritoriji Opštine Raška ukrali automobil „golf 2“, a potom se njime dovezli do jednog sela u okolini Novog Pazara, gde su ispred porodične kuće tukli i hvatali za vrat sedamdesettrogodišnjeg muškarca nanevši mu povrede i primoravši ga da im da novac.


Policija je nakon hapšenja osumnjičenih pronašla ukradeni automobil i vratila ga vlasniku.


Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su B. P. (2001) i Z. P. (2001) i sedamnaestogodišnjeg maloletnika iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju.


Sumnja se da su oni, sinoć, razvalili vrata zvonika najstarijeg spomenika crkvene arhitekture na prostoru Srbije, Crkve „Svetih apostola Petra i Pavla“ u Novom Pazaru, iz kojeg nisu ništa otuđili.


Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, određeno zadržavanja do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Slični članci

Back to top button