Novo

Dinamo i Crvena zvezda nadomak grupne faze Lige šampiona

Zagrepčani u Trondheimu brane 2:0, a Beograđani pred svojim navijačima 2:2 iz prve utakmice

BEOGRAD (AA) – Fudbaleri zagrebačkog Dinama i beogradske Crverne zvezde večeras će u revanš utakmicama play-offa pokušatai da se domognu grupne faze Lige šampiona. Ukoliko u tome uspiju za oba kluba, i za hrvatskog i za srbijanskog šampiona, to bi bio drugi uzastopni plasman u grupe najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Iako revanš igra u gostima u nešto boljoj situaciji pred revanš sa norveškim Rosenborgom je Dinamo, koji ima prednost od 2:0 sa Maksimira. No, Nenad Bjelica, trener “modrih“ je svjestan da posao nije završen dok se ne okonča i 90 minuta u Trondheimu.

“Znamo kako igraju. Pred svojim navijačima možda su malo agilniji, znaju igrati jako dobar nogomet. Pokazuju da su moćna momčad i uz podršku navijača svakako da nas mogu iznenaditi. Vidimo da svi njihovi protivnici imaju problema po desnoj strani. Obratit ćemo pažnju na to, tu trebamo biti stabilni. Naši igrači koji budu fokusirani prema Petru Stojanoviću pomoći će mu na toj strani. Rosenborg respektiramo, ali cijenimo i sebe i vjerujemo da ćemo biti bolji“, rekao je Bjelica za hrvatske medije.

Crvena zvezda će pred svojim navijačima na stadion “Rajko Mitić“ pokušati da odličnih 2:2 iz prve utakmice sa Young Boysima pretvori u plasman u Ligu šampiona. U Švajcaraskoj su “crveno-bijeli“ odigrali doličnu utakmicu u kojoj su i zaostajali, ali kasnije i vodili, tako da je remi bio najrealniji ishod.

“Važnost utakmice je velika. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, dobrog u svim segmentima. Imamo veliko poštovanje prema rivalu, zaslužio ga je nastupima. Odigrali smo prvo poluvreme u Bernu i sada dolazi ono najvažnije, da se pred našim navijačima pokažemo u najboljem svetlu. Drago mi je da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta i da vlada veliko interesovanje za utakmicu. Spremali smo se za ovu utakmicu kao i za sve ostale, iako postoji veći pritisak. Na mojim igračima je da uđu fokusirani i koncetrisani u meč. Moramo da se nosimo s tim ako želimo da budemo na nivou Lige šampiona. Tražim od fudbalera da odigraju najbolje što umeju, da utakmica bude praznik fudbala i da svi uživamo u prelepom ambijentu“, kazao je za klupsku internet stranicu Vladan Milojević, trener Crvene zvezde.

Revanš utakmice play-offa Rosenborg – Dinamo i Crvena zvezda – Young Boys igraju se večeras sa početkom u 21 sat. Osim ova dva večeras će u istom terminu biti odigran još jedan ogled u kojem će se sastati Krasnodar – Olympiakos (rezultat prve utakmice 0:4). U srijedu u 21 sat na programu su preostala tri ogleda, a sastaju se: Ajax – APOEL (0:0), Club Brugge – LASK Linz (1:0) i Slavia Prag – Cluj (1:0).

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button