Hronika

Kako je ubijen Nedžib Kačar?

Nekoliko beogradskih medija, od očigledno dobro obaveštenih izvora u novopazarskoj policiji, saznali su i objavili detalje ubistva Nedžiba Kačara

Sumnja se da je D. K. u ponedeljak oko dva ujutru, sa nožem u rukama, pokucao na vrata stana svog oca, koji je živeo na spratu ispod njega. U trenutku kada je sanjivi Nedžib otvorio vrata, sin ga je ubo nožem u vrat i grudi. Teško ranjeni Nedžib krenuo je da beži ka prizemlju zgrade, gde se nalazi stan njegovih tasta i tašte. Teturao se, padao, ustajao i dozivao u pomoć i na kraju pao u dvorištu, gde je iskrvario.

Dodaje se da se D. K. potom hladnokrvno vratio u svoj stan, da bi se posle nekoliko minuta priključio okupljenim članovima porodice koji su Nedžibu bezuspešno pokušavali da pomognu.

– Sledećeg dana je bio i na sahrani u pešterskom selu Melaje, žalio je oca, međutim, od prvog dana bio je prvoosumnjičeni. Nakon hapšenja, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, posle čega će biti saslušan Višem javnom tužilaštvu u tužilaštvu – kaže sagovornik ovih beogradskih medija i dodaje:

– U rešavanju slučaja policiji je dodatni problem bilo to što je tokom noći više osoba ulazilo i izlazilo iz Kačareve zgrade, pošto u njoj ima nekoliko stanova. Šta je bio motiv ovog porodičnog zločina i dalje nije sasvim rasvetljeno, a pretpostavlja se da su u pitanju dugogodišnji međusobni sukobi članova porodice. Ubijeni Kačar bio je godinama u lošim odnosima sa tazbinom, a pre nekoliko godina pucao je na kuću svoje supruge, koja ga je napustila, i zbog toga robijao.

Istražitelji su odmah na uviđaju posumnjali da je Kačar stradao od ruke nekog sebi bliskog, a već u prvim satima počelo je da se traga i za oružjem.

– Verovali su da se ubica otarasio oružja u blizini mesta zločina. Tek posle dve noći policija je, pretražujući šahtove u okolini zgrade, našla nož kojim je ubistvo počinjeno – kazao je naš sagovornik.

Slični članci

Back to top button