Hronika

Policija pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane

U tri odvojene akcije policija u Beogradu zaplijenila dva kilograma heroina, više od 12 kilograma marihuane, više od 100 grama kokaina, oko 700 grama amfetamina, veću količinu oružja i eksplozivnih materija, te uhapsila tri osobe

BEOGRAD (AA) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u tri odvojene akcije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, zaplijenili dva kilograma heroina, više od 12 kilograma marihuane, više od 100 grama kokaina, oko 700 grama amfetamina, veću količinu oružja i eksplozivnih materija, te uhapsili tri osobe, saopštili su u nedjelju iz MUP-a Srbije.

Dodaje se da je policija uhapsila L. M. (1993.) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, policija je u garaži na Novom Beogradu, koju koristi osumnjičeni, pronašla oko 700 grama amfetamina, manju količinu marihuane i kokaina.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su J. P. (1979.) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima, koje koristi osumnjičeni, policija je zaplijenila oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane, 103 grama kokaina, pištolj “CZ – 7,65“, revolver sa šest komada municije, automatsko oružje marke “Hekler koh“ sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jednu dimnu bombu, eksplozivnu napravu sa detonatorom, 13 detonatorskih kapisli i 6.500 eura, navode iz MUP-a Srbije.

U još jednoj akciji policija je uhapsila i B. Đ. (1978.) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa kuće u Sremčici, koju koristi osumnjičeni, policija je pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplijenila oko 12 kilograma marihuane, kao i 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičenim L. M., J. P i B. Đ. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, zaključili su iz MUP-a Srbije.

Slični članci

Back to top button