Sport

Crvena Zvezda ubedljivo savladala Makabi

Izabranici trenera Dragana Šakote u beogradskoj “Stark Areni“ dočekali su ekipu Maccabija u meču 28. kola elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu, te su slavili, rezultatom 92:76

BEOGRAD (AA) – Košarkaši Crvene zvezde slavili su večeras u Beogradu u Euroligi protiv ekipe Maccabi iz Tel Aviva, rezultatom 92:76.

Izabranici trenera Dragana Šakote u beogradskoj “Stark Areni“ dočekali su ekipu Maccabija u meču 28. kola elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Tim Crvene zvezde odlično je započeo susret, a nakon sedam minuta igre rezultat je bio 23:17, gdje su “crveno-bijeli” pogodili šest od sedam pokušaja za tri poena. Na kraju prve četvrtine, Zvezda je imala rezultat 27:20, a Amerikanac Billy Baron je zabilježio 16 poena. Na kraju prvog poluvremena, domaćin je bio i dalje u vodstvu (49:43), kada Zvezdaši bilježe 10 trojki iz 14 pokušaja.

Šest poena na poluvremenu nije bila nedostižna razlika za Maccabi, no “crveno-bijeli” u nastavku konkretniji, te u trećoj četvrtini postižu čak 30 poena, duplo više od gostiju. Time je praktično i riješeno pitanje pobjednika u ovom susretu, 21 razlike za Zvezdu na kraju treće četvrtine. U nastavku rutinski završetak, rezultat na kraju susreta bio je 92:76.

Ovo je bila i definitivno vrlo bitna pobjeda za Crvenu zvezdu, nakon četiri vezana poraza.

Slični članci

Back to top button