Kultura

Memić: vrata Kulturnog centra otvorena, rezultati vidljivi

Radio sam u duhu tolerancije, ističe Memić i sumira rezultate.

NOVI PAZAR – Ponosim se svime što sam uradio kao direktor Kulturnog centra u dva mandata, radio sam transparentno i moji rezultati su vidljivi, izjavio je Husein Memić.

“Kulturni centar je u potpunosti rekonstruisan. Ne postoji prostorija ili deo zgrade koji nije potpuno renoviran. Samo u prošloj godini uloženo je bilizu 40 miliina dinara u opremu i infrastrukturu, ali po meni je značajnije to što je institucija otvorena prema kulturnim stvaraocima bez obzira na nacionalnu ili političku pripadnost”, rekao je Memić.

On kao novitete u radu ističe to što osovana nagrada “Ahmed Vali” kao najveće priznanje Novog Pazara za dostignuća u kulturi, kao i nagrada “Amir Dautović” za doprinos na polju afirmacije bosanskog jezika i bošnjačke književnosti.

“Mislim da smo na vrhunskom noviu održali postojeće manifestacije kao što su Takmičenje u besedništvu, Festival stvaralaštva mladih kroz koji prođe svake godine po dvadesetak hiljada ljudi, a učestvuju sve osnovne i srednje škole. Nagrada za mlade pesnike “Aladin Lukač” održava se na visokom nivou, takođe je izuzetno ugledna i ima balkanski karakter, a osnovali smo i novi festival orijentalne muzike “Zeman music world” koji je već prepoznat kao reprezentativan”, rekao je direktor KCNP.

Prema njegovim rečima, za osam proteklih godina organizovane su desetine kulturnih programa, pokrenut je filmski repertoar, a u opremu bioskopa uloženo je više od 20 miliona dinara pomoći od Ministarstva kulture.

“Galerija MMC organizuje dvadesetak izložbi godišnje, a imamo i dve likovne kolonije: “Sandžak, inspiracija umjetnika” i “Sopoćanska viđenja”. Novo je to što smo započeli produkciju pozorišnih predstava i želim da KCNP nastavi u tom pravcu”, rekao je Husein Memić.

“U Beogradu sam dobio nagradu “Kulturni obrazac” od ministra kulture, a to je nagrada za doprinos kulturi. Radio sam u duhu tolerancije. Kada sumiram svoj rad, siguran sam da će većina ljudi reći kako su vrata Kulturnog centra bila otvorena, a ne zatvorena”, zaključio je direktor Memić.

Slični članci

Back to top button