Kultura

Uspešno okončan prvi Damski festival literature

Festival započet tokom pandemije, želja organizatora da se omasovi u narednim godinama.

Na Prvom damskom festivalu književnosti u Novom Pazaru učestvovale su pesnikinje: Dejana Nikolić iz Beograda, Nadija Rebronja, Selma Hasanović, Birsena Džanković i Belma Husović iz Novog Pazara.

Najpre je održan okrugli sto gde su pesnikinje analizirale položaj i ulogu žena u savremenoj književnosti, a potom su nastupale pred publikom u sali novopazarskog Multimedialnog centra.

“Drago mi je što je festival istakao ulogu pesnikinja u savremenoj književnosti. Vodili smo računa o zdravstvenim preporukama. Publika je nosila maske. Nadam se da ćemo narednih godina održati tradiciju koju smo započeli i da će Novi Pazar biti prepoznatljiv po ovom festivalu koji želimo da učinimo internacionalnim”, rekao je za Kazaljku direktor CRPS Edis Demić.

On ističe želju da festival omasovi u narednim godinama i da ovogodišnje gošće vode različite programe i radionice kao i da predlože učesnice koje treba pozvati da prezentuju stvaralaštvo.

Manifestaciju je organizovao Centar za razvojnu politiku i saradnju, uz tehničku podršku Kulturnog centra Novi Pazar i finansijsku podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Slični članci

Back to top button