Kultura

Rifatović: zasluge celog tima glumaca

Glumac Regionalnog pozorišta Rifat Rifatović koji je na ovogodišnjem Sterijinom pozorju proglašen za najboljeg glumca rekao je da je ta nagrada samo podstrek za još bolji i temeljniji rad u budućnosti.

On je za radio Sto plus naveo da je za ovu nagradu zaslužan ceo tim glumaca i ljudi koji je radio na predstavi, što dokazuju još četiri nagrade u raznim kategorijama koju je ova predstava osvojila.

„Magija koja je postojala od strane celog ansambla te večeri i način na koji je predstava prihvaćena nam je već bila nagrada i pre zvaničnog proglašenja. Ako se trudiš da igraš za nagradu onda od nagrade nema ništa, ali ako igrate timski i svako za svakog u ansamblu da svoj maksimum, tada su nagrade moguće“, rekao je Rifatović.

Književnik Enes Halilović po čijem je romanu „Ako dugo gledaš u ponor“ i rađena predstava rekao je da je ova nagrada istorijski dan za Novi Pazar jer je ovo prvo učešće Regionalnog pozorišta na Sterijinom pozorju, a pet osvojenih priznanja.

„Ovo je bila kruna rada tih mladih ljudi, ali i reditelja i svih onih koji su svoje znanje uložili u njih. Ovo je i za mene velika čast jer će moja knjiga živeti kroz ovu predstavu koja je veliko svedočanstvo onoga što se dešavalo devedesetih godina prošlog veka, i koja ima potencijal da se decenijama igra u Novom Pazaru“, rekao je Halilović.

Predstava u produkciji Regionalnog pozorišta i Kulturnog centra Novi Pazar “Ako dugo gledaš u ponor”, u režiji Zlatka Pakovića koji je dobio specijalnu nagradu za režiju, proglašena je najboljom na ovogodišnjem Sterijinom pozorju.

Nagrada za najbolju mladu glumicu iz Fonda “Dara Darinka Čalenić” pripala je Anđeli Marić, a Božidar Obradinović dobio je Sterijinu nagradu za originalnu scensku muziku.

izvor: radio Sto plus

Slični članci

Back to top button