Magazin

Kristen Stjuart će glumiti princezu Dajanu u novom filmu

Glumica Sumrak sage Kristen Stjuart će igrati princezu Dajanu u novom filmu o raskidu pokojne princeze sa princom Čarlsom, javlja BBC na srpskom.

Stjuart će igrati u filmu Spenser (Dajanino devojačko prezime), čija se radnja odvija početkom devedesetih, a scenario će pisati Stiven Najt, kreator serije Piki Blajnders, pišu holivudski mediji, a prenosi BBC na srpskom.

Reditelj Pablo Laren je rekao da je Stjuart „jedna od velikih glumica današnjice”.

Radnja filma smeštena je u Sandrigemu u vreme kada je, kako autori ukazuju, Dajana prelomila da njen brak ne funkcioniše.

„Odlučili smo da uđemo u priču o identitetu, kao i o tome kako jedna žena odluči da ne bude kraljica”, rekao je Laren za Dedlajn.

„Ona je žena koja, tokom filma, odlučuje i shvata da želi da bude žena koja je bila pre nego što je srela Čarlsa.”

Dajana Spenser se udala za princa Čarlsa 1981. Rastavili su se 1992. i razveli 1996. Poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu sledeće godine.

Kristen Stjuart je najpoznatija po ulozi Bele Svon u popularnoj franšizi filmova Sumrak od 2008. do 2012, a takođe se pojavljuje i u prošlogodišnjem rimejku Čarlijevih anđela i filmu Snežana i lovac iz 2014.

„Kristen ima više strana, može da bude veoma misteriozna i veoma osetljiva, ali konačno i vrlo snažna, što je upravo ono što nam treba”, dodao je Laren, koji je snimio i Džeki, biografski film o Džeki Kenedi.

Princeza od Velsa je već bila prikazana na velikim ekranima – Naomi Vots je glumila u kritikovanom filmu Dajana iz 2013.

Lik princeze će se pojaviti u četvrtoj sezoni Netfliksove drame Kruna, gde je igra nova glumica Ema Korin.

Slični članci

Back to top button