Novo

Selma sa Bebekom proslavila 90. rođenan

Hit koji se godinama sluša u cijelom regionu

ZENICA–Zeničanka Selma Borić iz kultnog hita grupe Bijelo dugme, napunila je 90 godina. Rođendan joj je uljepšao Željko Bebek koji je 1974. godine snimio pjesmu.

“Moja draga Selma proslavila 90. rođendan. Srećan rođendan od srca”, napisao je Bebek u opisu fotografije na Instagramu.

Selmi je pjesmu posvetio Vlado Dijak. Njih dvoje su se rastali kada je Selma odlazila na studije.

“Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s momcima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresovao za mene, a kasnije smo se sretali na korzou. Jednom me sreo s koferom, pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u voz. U tom je vozu bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor’”, ispričala je Selma prije deset godina na HRT-u opisujući situaciju iz 1949. godine.

Ona nije znala da je takav utisak ostavila na njega.  Tek joj je 1962. njen otac poslao novine u kojima je bila objavljena pjesma sa njenim imenom. Niko od kolega joj nije vjerovao da je ona baš ta Selma o kojoj Bebek pjeva. Prvi put Selma je čula tu pjesmu u izvedbi Bijelog dugmeta 1975. godine u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button