Zabava & Moda

Misica Egipta porijeklom iz Crne Gore iz Danilovgrada

Tara Emad nije zaboravila ni jezik ni običaje Crne Gore, a voli Sutomore i Boku. Bila je najbolja učenica u Egiptu, uspješno studira, a želi da osvaja Holivud.

Tara Emad, egipatska glumica i model otkriva u razgovoru za Graciju kako je proteklo snimanje H&M kampanje u Crnoj Gori, koliko je ponosna na svoje crnogorsko porijeklo, kako je naučila jezik i da joj je najveća želja da glumi u nekom crnogorskom filmu.

Kad upoznate model, glumicu, Instagram zvijezdu Taru Emad shvatite zašto je tako posebna. Osim ljepote, profesionalnog odnosa, ona je ambiciozna, obrazovana, talentovana djevojka koja ima različita interesovanja, hobije, a uz sve to je svojim osmijehom i harizmom neodoljiva. Živi i radi u Egiptu, ali je izuzetno vezana za Crnu Goru i rodbinu koja ovdje živi. Njena majka Ljubinka rođena je i odrasla u Danilovgradu.

Tara je bila miss Teen Egipta i prva pratilja na izboru za Miss Teen svijeta. Osvojila je i lentu Kraljice Afrike. Krasila je bilborde njenog rodnog Kaira i naslovne strane preko 50 svjetskih časopisa u Egiptu, Libanu, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj. Ambasadorka je brenda Bulgari. Iza sebe ima nekoliko uspješnih filmskih ostvarenja i zapaženih uloga. Poznata je i po humanitarnom radu kroz fondaciju koja pruža pomoć djeci.

Snimanje kampanje za poznati brend H&M doveo vas je u Crnu Goru

S obzirom da je međunarodna kampanja H&M za ljeto 2019. koju sam snimala u Južnoj Africi prošla veoma dobro, riješili su da snimimo još jednu za njihov magazin. Snimanje je trebalo da bude na mjestima gdje ja provodim ljetnji odmor. Predložili su Tursku ili Maroko, ali sam im rekla da samo dolazi u obzir Crna Gora. Svuda smo bili lijepo dočekani i oni nijesu skidali osmijeh sa lica. Oduševljeni su ljepotom i prirodom Crne Gore kao i ljudima sa kojima su sarađivali.

Često ističete da volite da dolazite i da ste posebno emotivno vezani za našu zemlju? Koliko često ste u Crnoj Gori i u čemu posebno tada uživate?

Moja mama je iz Danilovgrada, i kad sam bila mlađa, ljeta i zimske odmore provodila sam kod bake, tetke i teče u Podgorici. Sa tetkom sam proputovala cijelu Crnu Goru i posebno sam uživala kada smo odlazile u Gornje Rsojeviće kod maminog ujaka i ujne. Naravno, nikada nijesam došla da ne odem na more u Budvu, Sutomore, a posebno mi se sviđa Bokokotorski zaliv. Sada zbog obaveza ne mogu dugo da ostanem, ali bar jednom ili dva puta godišnje dolazim u Crnu Goru.

Otac Vam je Egipćanin, a po majci imate crnogorsko porijeklo. Veoma zanimljiv spoj. Da li u svom karakteru prepoznajete neke crnogorske mentalitetske osobine?

Naravno da sam naslijedila i dosta crnogorskog. Mogu da kažem da je crnogorski mentalitet dosta sličan egipatskom. Još uvijek je Egipat pretežno patrijarhalan, što sam mogla da primijetim i u Crnoj Gori. Kad sam u Egiptu, ne vidim razliku između mene i mojih rođaka, a isto je kad sam u Crnoj Gori.

Perfektno govorite naš jezik, da li je majka odgovorna za to?

Baka i tetka najzaslužnije su za moj govorni crnogorski, jer sam kod njih provela godinu dana bez mame, kada sam imala četiri godine. Tada nijesam znala ni riječi crnogorskog. Jezik sam učila na starim izvornim crnogorskim pjesmama kojima su me njih dvije učile.

Bili ste miss Teen Egipta i prva pratilja miss Teen svijeta. Da li to smatrate početkom svoje karijere?

Veoma rano sam izrazila želju da se bavim manekenstvom i mama me je upisala u osmoj godini na modeling i etiket kurseve. Tamo sam provela dvije godine i u 14. godini sam dobila ponudu da se slikam za poznati libanski modni magazin Layalina. Bili su veoma zadovoljni slikama, pa je to bila moja prva naslovnica. Pošto sam bila dosta visoka za svoje godine, učestvovala sam na revijama u Egiptu. U 17. godini sam izabrana za Miss tinejdžera Egipta i otišla u Brazil na međunarodno takmičenje. Izabrana sam za prvu pratilju i ponijela titulu kraljica tinejdžera Afrike.

Pored modne, imate i uspješnu filmsku karijeru. Šta je aktuelno na tom polju?

Dosad sam glumila u 10 filmova i 15 serija. Trenutno se daje u arapskim bioskopima film Plavi slon 2, u kojem igram dilera droge. Jedna jako kompleksna uloga i drugačija od svih dosad koje sam snimila. Inače, film je postigao nezapamćenu popularnost i prodaju u bioskopima širom arapskog svijeta i predložen je za nominaciju za Oskara 2020. Trenutno se pripremam za snimanje još jednog filma i u njemu igram glavnu žensku ulogu, a imam i ponudu za jedan međunarodni film i pozorišnu predstavu.

Šta biste voljeli da Vam se dogodi?

Moj cilj je snimanje u Crnoj Gori, a onda Holivud. Dok sam bila u Crnoj Gori upoznala sam se sa crnogorskim producentom i nadam se da ćemo uskoro sarađivati na nekom filmu ili seriji na crnogorskom jeziku.

Pored svega toga obrazovanje Vam je veoma bitno. Kao srednjoškolka ste proglašeni za najboljeg đaka Egipta, sada studirate umjetnost. Šta je Vaš izbor, šta je u fokusu Vašeg interesovanja?

Dok sam bila u srednjoj školi, mnogi nastavnici su mi govorili da bi trebalo da prestanem sa modelingom jer ću zapostaviti školu. Riješila sam da im dokažem da oboje mogu da se rade zajedno samo kad se dobro organizujete. Nijesam se nadala nikakvom specijalnom uspjehu, a onda je došlo to priznanje. Bila sam iznenađena i ponosna što sam uspjela. Sada studiram Primijenjenu umjetnost i nauku na njemačkom Univerzitetu u Kairu i pripremam masters za Media dizajn.

djetinjstvo u Crnoj Gori

Slični članci

Back to top button