Zdravlje

Crnogorski ministar zdravlja: Nema potrebe za gomilanjem lijekova

Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović kazao je da se apoteke u toj zemlji kontinuitetu snabdijevaju lijekovima

PODGORICA (AA) – Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović kazao je da se apoteke u toj zemlji kontinuitetu snabdijevaju lijekovima i da nema potrebe za gomilanjem zaliha.

Hrapović je kazao da je snadbjevenost lijekovima na zadovoljavajućem nivou i poručio da nema potrebe da se stvaraju redovi ispred apoteka.

“Važno je da se poštuju utvrđene mjere socijalne distance. Dakle, da pojednostavim, držite dovoljno rastojanje jedni od drugih. Nema potrebe da građani gomilaju medicinska sredstva i prave kućne zalihe. Na taj način onemogućavaju ravnomjernu dostupnost svojim sugrađanima”, kazao je Hrapović.

On je pozvao građane da pokažu odgovornost i solidarnost prema zajednici jer svi, kako tvrdi, moraju biti na istom zadatku.

Hrapović je danas razgovarao s predstavnicima veledrogerija, koje osim državnog Montefarma snabdijevaju crnogorsko tržiste lijekovima i medicinskim sredstvima.

Hrapović tvrdi da je dobio uvjeravanje da se apoteke u kontinuitetu snabdijevaju lijekovima i da su zalihe na zadovoljavajućem nivou.

Slični članci

Back to top button