Zdravlje

dr Sead Malićević, znanje i karijera za ponos

Koliko pažnje dr Malićević posvećuje deci i nihovoj psihičkoj pripremi za ulazak u sportska nadmetanja, svedoči i njegov savet da deca ne treba da kreću u treninge u prvom razredu osnovne škole, jer su se tada tek suočila sa školskim obavezama.

BEOGRAD – Odavno sportska medicina u Srbiji nije imala tako uspešnog stručnjaka kakav je dr Sead Malićević koji godinama sa uspehom leči i vrhunske sportiste i decu koja tek kreću u sportske aktivnosti.

Osnivač i vlasnik Specijalističke ordinacije medicine sporta „Malićević“ ogromno iskustvo je stekao tokom deset godina rada kao šef medicinske službe FK Partizan.

Nakon Partizana, nastavio je sa radom na polju vrhunske medicine sporta u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i to kao načelnik Odeljenja Tašmajdan.

Magistarsku tezu je odbranio na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Tema se ticala uticaja bavljenja vrhunskim sportom na razvoj dece. Na istom fakultetu je i specijalizirao medicinu sporta.

Dr Sead Malićević od 2010. predaje Sportsku medicinu i Ishranu sportista u Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu.

Čest je gost na kursevima i seminarima koje organizuju BAFS-FISAF Serbia i Fitnes akademija.

Specijalistička ordinacija medicine sporta “Malićević” osnovana je 2013. godine sa misijom da sportistima i fizički aktivnim osobama (naročito deci) pruži vrhunsku uslugu iz najznačajnijih oblasti medicine sporta.

Malićević je sada ponovo sportski lekar u FK Partizan gde se može pohvaliti novim osvojenim Kupom, a u prvom boravku kod crno-belih bio je izuzetno uspešan, te je osvojio četiri titule i dva kupa, uz dva učešća u Ligi šampiona.

Koliko pažnje dr Malićević posvećuje deci i nihovoj psihičkoj pripremi za ulazak u sportska nadmetanja, svedoči i njegov savet da deca ne treba da kreću u treninge u prvom razredu osnovne škole, jer su se tada tek suočila sa školskim obavezama. Na sport ih, kaže Malićević, treba poslati ili godinu pre škole ili u drugom razredu osnovne škole. Pogledajte:

Slični članci

Back to top button