Hronika

Abazović: Uhapšen Kašćelan!

Uz Kašćelana, uhapšene su "još najmanje četiri osobe".

PODGORICA, 21. april 2021.(FoNet) – Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je danas hapšenje navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana i ocenio da je to “najveći uspeh crnogorske policije u poslednjih 10 godina”.

“Ne bih želio da ulazim u detalje, jer akcija nije završena. Pretresa će biti danas na više lokacija”, rekao je Abazović za podgoričke Vijesti.

“Ruka pravde je definitivno krenula”, dodao je Abazović, navodeći da će se Crna Gora, ukoliko ne bude opstrukcija, izboriti sa organizovanim kriminalom.

Navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan uhapšen je sinoć zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora, objavili su ranije jutros podgorki mediji.

Prema tim informacijama, Kašćelan i trojica navodnih pripadnika te grupe uhapšeni su u Kotoru, a jedan u Pljevljima.

Kašćelan je u policijskoj evidenciji označen kao jedan od vođa kavačkog klana. Osim njega, šefom tog klana policija označava Radoja Zvicera, koji u Crnoj Gori nikada nije hapšen u većim policijskim akcijama.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović, kako je najavljeno, sastaće se danas sa čelnicima Uprave policije Zoranom Brđaninom i Dejanom Kneževićem, koji su rukovodili akcijom hapšenja Kašćelana i njegovih saradnika.

Na konsultacije kod koordinatora bezbednosnih službi pozvani su i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i državni sekretari MUP Zoran Miljanić i Rade Milošević, objavile su Vijesti.

Slični članci

Back to top button