Globus

Azerbejdžanski predsjednik Aliyev: Jermenija nikada nije bila u goroj situaciji

Aliyev je napomenuo da se u Jermeniji dešavaju masovna hapšenja te je dodao da je opozicija u toj zemlji pod velikim pritiskom

BAKU – Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev izjavio je da se njegova zemlja nakon sukoba sa Jermenijom razvija, dok Jermenija prolazi kroz veliku krizu te je konstatovao da Jermenija nikada nije bila u goroj situaciji, javlja sajt AA.

Aliyev je na ceremoniji uručivanja ključeva stambenih objekata porodicama azerbejdžanskih boraca i šehida govorio o situaciji u Jermeniji.

“Za ovu situaciju odgovorni su lideri Jermenije, režim Kocaryana i Sarkisyana koji već 20 godina vodi tu zemlju, kao i njihovi nasljednici“, rekao je Aliyev.

Napomenuo je da se u Jermeniji dešavaju masovna hapšenja te je kazao i da je opozicija u toj zemlji pod velikim pritiskom.

“Međutim, neke zemlje i nevladine organizacije koje govore o demokratiji ignorišu hapšenje i ubijanje opozicionara. To je pokazatelj da pobjeda koju smo izvojevali nije bila samo protiv Jemenije. Riječ je o organizovanim i jakim krugovima koji su se bili udružili protiv nas. Mislili su da naše teritorije zauvijek drže pod okupacijom. Jermenija je bila samo oruđe. Mi smo sravnili sa zemljom jednu podlu politiku i ponovo uspostavili pravdu“, zaključio je Aliyev.

Slični članci

Back to top button