Novo

Eksperiment… / YouTube uvodi nove opcije

YouTube ovih dana eksperimentiše s dodavanjem tzv. poglavlja u video snimcima, i to na iOS, Android i desktop uređajima.

San Bruno (B92)Ova opcija bi praktično u samom video snimku trebalo da uključi sve važne meta podatke samog snimka. Ovaj eksperiment je krenuo početkom aprila sa malim brojem korisnika, ali se ovih dana taj broj test korisnika povećava, pa se može očekivati i šira primjena ove opcije.

Vijest o novoj opciji sa radošću su dočekali svi oni koji koriste YouTube kao izvor za slušanje muzike koja je komponovana recimo za igre i druge multimedijalne projekte, a koja nije dostupna na Spotify platformi ili drugim servisima za striming.

Također je od velike koristi i svim stvaraocima video sadržaja za YouTube. Ova funkcija za sada nije dostupna većini korisnika, i ne funkcioniše za sve tipove video snimaka na YouTubeu. S obzirom na to da je opcija još uvijek u testnoj fazi, smatra se da će biti uvođena postepeno, prenosi B92.

Zato predlažemo da provjerite vaš računar ili pametni telefon, možda ste baš vi dobili nadogradnju za YouTube aplikaciju u kojoj je implementirana nova opcija. Ako ste ljubitelji slušanja različitih mikseva snimaka, onda će vam ovo zaista dobro doći.

Slični članci

Back to top button