Novo

“Naš OS će biti kompatabilan sa Android aplikacijama”

Prema pisanju sajta Huawei Central, potvrđeno je da će Huaweijev opreatvini sistem biti kompatabilan sa Android aplikacijama.

Ta kompanija je prethodno najavila da će njen OS, u punom kapacitetu, biti dostupan na jesen ove godine, odnosno najkasnije do narednog proleća.

Operativni sistem kineskog tehnološkog gigantna će se zvati HongMeng i bez problema će moći da pokreće sve Android aplikacije, potvrdio je direktor Huaweija za poslove sa potrošačima Ju Čengdong.

Operativni sistem HongMeng će biti kompatibilan sa svim Huawei i Honor pametnim telefonima, tabletima, prenosnim uređajima i pametnim televizorima.

Tramp: Huawei možda deo sporazuma

U svojoj najnovijoj izjavi, američki predsednik Donald Tramp je rekao da bi Huawei mogao da bude deo trgovinskog sporazuma između SAD-a i Kine, uprkos tome što je tu kompaniju nedavno proglasio “vrlo opasnom”, prenosi BBC.

I pored toga što je svetu jasno stavio do znanja svoj stav da “Huawei predstavlja opasnost”, Tramp je, čini se, sada malo ubažio svoj stav mogao biti deo sporazuma sa Pekingom.

“Kada bismo postigli sporazum, mogao bih da zamislim da bi Huawei mogao da bude neki deo tog dogovora”, rekao je predsednik SAD.

Izvor: Tehnopolis

Slični članci

Back to top button