Novo

Izgradnja puta Plav-Dečani značajna za razvoj trgovine i turizma

Kako je saopšteno iz Opštine Plav, njihov predsjednik Mirsad Bajraktarević je, poželjevši dobrodošlicu kolegama sa Kosova, istakao punu posvećenost realizaciji projekta izgradnje putnog pravca Plav – Dečani, koji zbog svog značaja za lokalno stanovništvo i razvoj tog kraja spada u prioritetne infrastrukturne projekte.

Plav: Izgradnjom puta Plav – Dečani stvoriće se preduslovi za jačanje i razvoj trgovinskih, turističkih i svih ostalih privrednih aktivnosti između Plava i kosovskih opština, zaključeno je na radnom sastanku rukovodstva Opštine Plav sa predsjednicima  opština Dečani, Junik i Orahovac.

“Predsjednik Opštine Dečani, Baškim Ramosaj, upoznao je sagovornike sa dinamikom radova na teritoriji Kosova, kao i sa planovima na izgradnji navedenog putnog pravca.  Tokom sastanka posebno je naglasio neophodnost usaglašavanja projektne dokumentacije na osnovu koje bi se izvodili radovi, kako bi u konačnom imali zajedničku tačku spajanja”, navode u Opštini Plav.

Sagovornici su konstatovali da je poželjno da sprovode zajedničke, koordinisane aktivnosti i prema vladama dviju zemalja, kako bi ubrzali procedure i pokazali odlučnost i posvećenost u realizaciji tog projekta.

Na sastanku su učestvovali i predsjednik Skupštine opštine Plav Šefket Jevrić, potpredsjednik Nihad Canović, i glavni administrator Ervin Kandić, a među predstavnicima kosovske strane bili su i predsjednik opštine Junik Agron Kuci i Orahovca Smail Latifi.

Slični članci

Back to top button