Novo

Oprema se angio sala u Novom Pazaru

Angio sala je od kapitalnog značaja za zdravlje stanovništva, tvrdi dr Bačevac.

NOVI PAZAR – Počelo je opremanje angio sale u Opštoj bolnici, koja će biti otvorena polovinom juna, javlja RTVNP. Početkom rada ove službe zdravstvena zaštita pacijenata koji gravitiraju Novom Pazaru biće na mnogo većem nivou.

Već dve godine lekar iz Novog Pazara dr Muamer Bačevac radi u Beogradu kardiovaskularne intervencije. On se usavršava da bi u rodnom gradu izvodiointervencije iz ove oblasti, uz podršku stručnjaka iz Kliničkog centra i kolega iz novopazarske Opšte bolnice, koji završavaju obuku.

Bačevac kaže da je angio sala od kapitalnog značaja za zdravlje stanovništva u ovom delu zemlje.

“Interventna kardiologija donosi tehnike koja smanjuje smrtnost što ne daje nijedna grana, naravno osim hiruških grana u akutnim stanjima. Ja sam dobro ovladao svim tehnikama, pa smem da kažem i da ćemo u ovoj sali raditi ozbiljnije intrvencije uz podršku naših profesora iz Kliničkog centra. Sa instaliranjem ove sale više nismo medicinska provincija. Dižemo nivo medicinske usluge i mogu da kažem da ćemo u oblasti kardiologije moći da pružamo skoro sve ono što pružaju klinički centri u Srbiji”, rekao je Bačevac.

On odavno vodi zdravstvenu i političku kampanju da Novi Pazar dobije angio salu. O tome je govorio još 30. avgusta 2014. godine u Skupštini Srbije.

Angio sala je posebnog značajna za primenu savremenih metoda u prvom satu nastanka simptoma infarkta, kada se pacijentu može spasiti život i sprečiti da dođe do značajnog oštećenja srca.

Slični članci

Back to top button