Novo

Podgorica blokirana: Policija ne dozvoljava proteste protivnika zakona o slobodi vjeroispovijest

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da glasa o zakonu o slobodi vjeroispovjesti, čijem se usvajanju protive čelnici SPC-a

PODGORICA (AA) – Uprava policije Crne Gore pozvala je građane da ne dolaze danas pred Skupštinu Crne Gore i poručila da neće dozvoliti okupljanja.

Policija je jutros zatvorila za saobraćaj ulice u centru Podgorice kako bi spriječila najavljene proteste Demokratskog fronta (DF). Čelnici tog političkog saveza su u srijedu navečer putem društvenih mreža pozvali građane da se danas okupe ispred zgrade parlamenta, kako ne bi dozvolili usvajanje zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Nakon blagoslova našeg patrijarha Irineja i razumijevanja i podrške naših episkopija na prostoru današnje Crne Gore, poslanički klub Demokratskog fronta će biti u Skupštini i očekuje da svi vjernici, koji su potpisali peticiju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori,da će braniti svoje svetinje, budu pred Skupštinom Crne Gore u 11 časova i izraze protest protiv usvajanja sramnog zakona koji atakuje na našu Crkvu”, naveli su iz Demokratskog fronta.

Iz Uprave policije je nakon toga poručeno da neće dozvoliti okupljanja. jer nisu prijavljena u zakonskom roku. Oni su pozvali građane da ne dolaze pred skupštinu i da doprinesu očuvanju javnog reda i mira.

„Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata. a postupaće shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbjednosti svih građana”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Slični članci

Back to top button