Novo

Mask kupio tviter

Mask je rano jutros po srednjoevropskom vremenu na Tviteru objavio da je "ptica oslobođena", što su mnogi protumačili kao znak da je okončao akviziciju.

VAŠINGTON, 28. oktobar 2022.(FoNet) – Milijarder i vlasnik kompanija Tesla i SpaceX Ilon Mask okončao je 44 milijarde dolara vrednu kupovinu društvene mreže Tviter, a njegov prvi potez u toj kompaniji je smena dosadašnjeg rukovodstva, javili su Njujork tajms, Vašington post, Blumberg i drugi mediji.

Mask je rano jutros po srednjoevropskom vremenu na Tviteru objavio da je “ptica oslobođena”, što su mnogi protumačili kao znak da je okončao akviziciju.

Neimenovani izvori su brojnim američkim medijima preneli da su, po okončanju preuzimanja, prostorije Tvitera u San Francisku “napustili” dosadašnji generalni direktor Tvitera Parag Agraval i direktori zaduženi za finansije i pravna pitanja, a neki mediji dodaju da su nekadašnji rukovodioci iz Tviterovih kancelarija izašli “uz pratnju obezbeđenja”, što bi potvrdilo za sada nepotvrđene informacije da su otpušteni.

Mask je u četvrtak, kada je još tekao sudski određen rok za preuzimanje Tvitera, na svom nalogu na toj društvenoj mreži ocenio da je njegov motiv za akviziciju to što je “važno za budućnost civilizacije da postoji zajednički digitalni prostor gde je moguće razgovarati o različitim uverenjima na zdrav način, a bez pribegavanja nasilju”.

Slični članci

Back to top button