Balkan

Večeras novo sučeljavanje Kolinde i Milanovića, prošlo je obilježio skandal

Na rasporedu su još dva sučeljavanja uoči drugog kruga predsjedničkih izbora. Prvo je zakazano za večeras na HRT-u u 20:05 sati, a drugo i posljednje za petak, pred izbornu šutnju, na Novoj TV u 20:20 sati.

ZAGREB (Index.hr)– Iako su televizije najavile sučeljavanja, još nije potpuno sigurno hoće li se obje debate i održati. 

Kolinda Grabar-Kitarović javno je, naime, potvrdila dolazak na sučeljavanja na HRT i Novu TV, no to se može promijeniti, barem kada je riječ o sutrašnjoj debati. Kolinda bi se u svakom slučaju trebala pojaviti na večerašnjem sučeljavanju. 

Zoran Milanović, prema onome što je javnosti poznato, nije potvrdio dolazak na debate. To se na Staru godinu neslužbeno moglo čuti i s HRT-a.

No ondje ga danas očekuju, a prema rasporedu programa HRT-a, sučeljavanje bi trebalo trajati od 20:05 do 21:33 sati, što je poprilično kraće od prve debate u drugom krugu koja se održala na RTL-u, no teško je očekivati da će i večeras duel Kolinde i Milanovića završiti u predviđenom vremenu.

Prošlu je debatu obilježio skandal, i to upravo oko trajanja emisije. 

RTL-ovi voditelji u prijenosu uživo kazali su da su od jednog stožera primili zahtjev da se preskoči dio debate. Konkretno, zatraženo je da se preskoči krug brzih pitanja u kojima su se tražili konkretni i kratki odgovori i da se debata skrati. Nisu željeli reći koji je stožer tražio prekid debate, nego su dvaput ponovili kako se radi o “jednom stožeru”. 

U studiju je istog trenutka zavladala neugodna situacija. Milanović je pitao je li to bio njegov stožer dodavši da je on spreman nastaviti.

Kolinda je, s druge strane, voditelje pitala koliko će još sve skupa trajati i koliko su im važna ta pitanja. 

“Koliko je sati, 22:05, jesmo li već dosadili ljudima?” pitala je Kolinda.

“Odavno smo im dosadili”, odgovorio je Milanović.

Sporni krug pitanja na kraju se ipak održao nakon dosta neugodne situacije u studiju u kojoj je Milanović inzistirao na pitanju o tome tko je tražio prekid debate, a Kolinda se neugodno izvlačila. 

Šefovi oba stožera iste su večeri poručili da oni nisu tražili prekid debate. 


Drugog jutra s RTL-a su otkrili da je preskakanje brzog kruga pitanja tražila Kolindina savjetnica Renata Margetić Urlić, i to ušavši u režiju. Zahtjev za prekid debate pravdala je umorom Kolinde Grabar-Kitarović. 

Margetić je, inače, bivša novinarka i urednica na HRT-u te likovna kritičarka. Ona je trebala znati da je zlatno pravilo da se u režiju za vrijeme emisija koje idu uživo ne ulazi. Svi koji su se bavili tim poslom znaju za to pravilo

Slični članci

Back to top button