Balkan

Crna Gora: Četiri osobe uhapšene zbog organizovanja žurke

- Iz crnogorske policije su kazali i da će uhapšene osobe biti privedene nadležnom državnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog "nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti"

PODGORICA (AA) – Crnogorska policija uhapsila je u Podgorici četiri osobe zbog organizovanja privatne zabave i pored mjera zabrane okupljanja zbog epidemije koronavrusa.

Kao mjere prevencije širenja koronavirusa u Crnoj Gori su, između ostalog, zabranjana javna i vjerska okupljanja, dok je u domovima zabranjeno okupljanje građanima koji nisu članovi domaćinstva.

“Podgorička policija je oko dva sata u Ulici Miljana Vukova, postupajući na osnovu informacija da je u jednom stanu organizovana privatna žurka uprkos zabrani, izvršila kontrolutog objekta i zatekla u stanu N. R. (22), B. V. (22), G. T. (20) i B. R. (26) koji su uhapšeni”, navodi se iz policije.

Iz policije su kazali i da će uhapšene osobe biti privedene nadležnom državnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”.

Navodi se i da je do sada u Crnoj Gori 35 osoba procesuirano zbog kršenja mjere zabrane okupljanja u objektima stanovanja osobama koje nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Slični članci

Back to top button