Balkan

Komšić povodom jubileja, 75 godina oslobođenja od fašizma

- Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba, poručio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH

SARAJEVO (AA) – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila – Dana grada Sarajeva i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije.

“Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simboliziraju otpor i pobjeda, te sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja također dobiti”, kazao je Komšić.

Prema njegovim riječima, sve ono što nam se dešavalo uspjeli smo prevazići zajedno.

“Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba. Ovaj datum od velikog značaja za naš grad ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to sa čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi. Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije”, poručio je Komšić.

Svim građankama i građanima čestitao je 6. april – Dan grada Sarajeva s porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane.

“Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas”, dodao je član Predsjedništva BiH.

Slični članci

Back to top button