Balkan

Eraković tvrdi da je DPS pobednik lokalnih izbora u četiri crnogorske opštine

PODGORICA (FoNet) – Demokratska partija socijalista (DPS) je pobednik lokalnih izbora u tri opštine – Cetinju, Petnjici i Mojkovcu, izjavio je potpredsednik DPS Jevto Eraković.

“Navikli smo da prisustvujemo različitim situacijama, a čini mi se da oni koji izgube proglašavaju pobedau Partija koja slavi u Mojkovcu izgubila je više od 900 glasova u odnosu na prethodne izbore”, naveo je Eraković, prenela je Pobjeda.

On je istakao da je DPS potvrdio dominaciju.

“Osvojili smo između 40 do 50 odsto glasova u svim opštinama. Ovi izbori oslikavaju Crnu Goru u malom. Ukoliko bi se posmatrao ukupan broj, osvojili smo 47 odsto od svih mandata”, rekao je Eraković i dodao da je koalicija koja čini vlast na državnom nivou osvojila 19 mandata manje od njih.

“U Petnjici imamo apsolutno vlast. Ostajemo otvoreni za saradnju sa građanskim partijama. Ista je situacija i na Cetinju”, istakao je Eraković.

Prema njegovim rečima, DPS kao pobednik izbora u Mojkovcu ostaje otvorena za saradnju sa strankama koje žele nešto drugačije u odnosu na ono što se moglo videti u prethodnoj godini.

U Crnoj Gori u nedelju su održani lokalni izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici. Izborni dan prošao je bez većih i značajnijih prigovora na regularnost glasanja, prenela je RTCG.

Prema preliminarnim rezultatima, DPS će na Cetinju, od 33 odbornika, imati 14 mandata, SDP 8, URA 4, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3, koalicija SD-LP jedan mandat.

U Mojkovcu, prema preliminarnim rezultatima, koalicija DPS-SD-LP, od 31 odbornika, imaće 14 mandata, Koalicija za budućnost Mojkovca 8, Demokrate 4, URA 2, Ne damo Mojkovac 2, Ujedinjena Crna Gora 1 mandat.

Prema podacima Opštinske izborne komisje, u Petnjici DPS je od 31 odbornika osvojio 17 mandata, Bošnjačka stranka 6, Stranka pravde i pomirenja 3, SD 2 , Demokrate 2 i SDP 1 mandat.

Slični članci

Back to top button