Balkan

Crnogorska Vlada ulaže 155 miliona eura za spas Montenegro Airlinesa

Po ubrzanoj proceduri predložen zakon koji predviđa ulaganje 155 miliona u nacionalnu avio kompaniju

PODGORICA (AA) – Vlada Crne Gore predložila je kasno sinoć zakon kojim se predviđa ulaganje 155 miliona eura u nacionalnu aviokompaniju Montenegro Airlines.

Prijedlogom zakona o ulaganju u konsolidaciju i razvoj nacionalne avio-kompanije predviđa se njena dokapitalizacija u narednih šest godina radi pokrivanja dugovanja i novih investicija. Vlada je zakon uputila u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku kako bi se o njemu glasalo do kraja godine.

Kako su naveli iz Vlade, zakonom se stvaraju se osnovne pretpostavke za tržišno poslovanje nacionalnog avioprevoznika, a time i brojni pozitivni efekti po cjelokupnu crnogorsku ekonomiju.

“U tu sumu je uračunato i izdvajanje do 50 miliona eura za kupovinu novih crnogorskih vazduhoplova. Radi osiguravanja održivosti i stabilnosti poslovanja nacionalnog avioprevoznika kao preduzeća od posebnog značaja za državu, zakonom se uređuju uslovi i postupak izmirivanja obaveza koje MA ima prema Crnoj Gori i trećim licima“, navodi se u saopštenju iz Vlade.

Slični članci

Back to top button