Balkan

Radončić ulazi u vlast sa SDA

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) je na današnjoj sjednici odlučilo da će SBB biti dio vladajuće koalicije na nivou države BiH i njenog entiteta FBiH, potvrdila je potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović.

Nakon što je Predsjedništvo SDA uputilo otvoreni poziv SBB-u da uđe u vlast sa SDA i DF-om na nivou institucija BiH i entiteta FBiH zasjedalo je Predsjedništvo SBB-a koje je razmatralo poziv SDA.

Potpredsjednica SBB-a Adisa Omerbegović-Arapović obratila se javnosti nakon sjednice stranačkog rukovodstva ističući da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući na taj način da SBB ide u vlast. Iako je očekivano da će se medijima obratiti predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, to se ipak nije desilo.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je rekla da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

Novinari su pitali da li će Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti BiH, a Arapović je kazala da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Vijeće ministara BiH.

Slični članci

Back to top button