Balkan

Zoran Milanović: Državni dužnosnici ne bi trebali biti masoni

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prvi radni dan započeo je pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne na Pantovčaku

ZAGREB (AA) – Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se prvog dana svog predsjedničkog mandata na aferu vezanu uz članstvo u masonskoj loži glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića te poručio kako nije riječ o nezakonitoj radnji niti organizaciji, ali kako to postavlja sumnju na objektivnost rada državnih dužnosnika.

Milanović se osvrnuo se na Mirogoju na aktualnu medijsku i političku temu o masoneriji, nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić javno priznao da je član masonske lože, ali je istaknuo kako je riječ o pitanju za koje on kao predsjednik nije nadležan.

“Radi se o važnoj instituciji koja ima i određenu represivnu ulogu. Prema masonima vladaju i vladale su kroz povijest, mržnja, predrasude i neznanje, vrlo često i nepravedno. Iako su registrirana udruga, kod nas ostavljaju dojam mistike i tajnovitosti, jer to je i tajno društvo. Ako radiš javni posao o ovakvom domenu, time u pitanje nepotrebno dovodiš svoju objektivnosti i lojalnost Ustavu i zakonima. Tko god se odluči učlaniti u takvo društvo, koje nije protuzakonito, trebao bi voditi računa ne samo o onome što piše u zakonima, nego i kakav utisak to ostavlja”, rekao je Milanović.

Slični članci

Back to top button