Balkan

Kavazović: nastavljamo raditi za dobrobit svih koji žive u BiH

Islamska zajednica je važan dio historije ove zemlje, ona je u svim vremenima uvijek bila ona nada koja je na neki način vodila naš narod, davala mu duhovnu snagu i na taj način ga hrabrila da ne posustane pod teškim vremenima, rekao je Kavazović

SARAJEVO (AA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, koji je danas zvanično preuzeo drugi mandat vrhovnog poglavara IZ-a, izjavio je kako će nastaviti raditi onako kako je to radio i do sada, te da će zajedno i uz dogovor svih onih koji žive u ovoj zemlji raditi na jačanju države Bosne i Hercegovine.

Uz prisustvo velikog broja zvanica, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu danas je nakon džuma-namaza upriličena svečanost obznanjivanja novog mandata reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, koji će obnašati narednih sedam godina.

Ovom prigodom je danas u Gazi Husrev-begovoj biblioteci otvorena i izložba “Reisu-l-uleme u Bosni i Hercegovini, 1882.-2019.”, uz prisustvo velikog broja zvaničnika svih nivoa vlasti, predstavnika vjerskih zajednica, ambasadora, muftija, imama i drugih zvanica.


Na konferenciji za novinare nakon svečanosti, Kavazović je zahvalio svim medijima zbog njihovog interesovanju za ovaj, kako je rekao, događaj važan za Islamsku zajednicu u BiH. Zahvalio se i muslimanima, svima onima koji su sve ove godine podržavali rad Islamske zajednice.

“Islamska zajednica je važan dio istorije ove zemlje, ona je u svim vremenima uvijek bila ona nada koja je na neki način vodila naš narod, davala mu duhovnu snagu i na taj način ga hrabrila da ne posustane pod teškim vremenima”, rekao je Kavazović, te dodao: “Naravno, mi ćemo nastaviti raditi onako kako smo i dosad radili, vrlo otvoreno, vrlo čestito, tražiti sve šanse i mogućnosti, da u ovoj zemlji, sa svim onima koji žive s nama ovdje u BiH, iznalazimo uvijek i na pravi način rješenja, i da uz dogovor jačamo našu državu BiH.”

Slični članci

Back to top button