Balkan

Sahranjen Jakub Durgut

PLJEVLJA – U prisustvu velikog broja građana Pljevalja, gostiju iz regiona i republike Turske kao i predstavnika Islamske zajednice, sahranjen Jakub Durgut, mujezin Husein-pašine dzamije u Pljevljima i član Mešihata Islamske zejednice Crne Gore.

Pored tih važnih i odgovornih dužnosti, istovremeno se bavio i radom na istraživanju i dokazivanju ratnih zločina na području Bukovice.


Pisao je tekstove za mnoge medije u zemlji i okruženju. Bio je omiljeni saradnik svih redakcija. Ostaće da se pamti njegova ljubav prema fotografiji. Bezbroj slika sa događaja, mnogo tekstova i anegdota, mnogo prijatelja i poznanika.

Islamska zajednica u Pljevljima i Crnoj Gori, grad Pljevlja i Pljevljaci su izgubili vrijednog, časnog i poštenog čovjeka koji se isticao nesebičnim radom.

Sahrani Jakuba Durguta između ostalih prisustvovao je i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić sa saradnicima, ataše ambasade republike Turske u Crnoj Gori, direktor Turske agencije “TIKA” za Crnu Goru, istoričar Šerbo Rastoder, predstavnici mnogih novinarskih kuća sa kojima je sarađivao, predstavnici Islamske zajednice iz regiona kao i mnogi drugi gosti iz javnog života.

Od Jakupa Durguta se biranim riječima oprostio Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić, ističući koliko je veliki doprinos dao Jakub Durgut očuvanju Islamske zajednice i istovremeno koliko je bio privržen Pljevljima u kojima je živio.

Photo: AA

Slični članci

Back to top button